Tripel Speciaalbieren

Tripel is een zwaar bovengistend bier , met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft een alcohol persentage van 7 tot 9%. Het hoge percentage komt niet noodzakelijk uit de hoeveelheid graan, er wordt eventueel suiker (in de vorm van glucose) toegevoegd om het hoge alcoholpercentage te bereiken. Door het hogere alcoholpercentage heeft tripel ook een hoger koolzuurgehalte.

De oorsprong van de term is onbekend, hoewel de belangrijkste theorie is dat het op de een of andere manier de kracht van het bier aangeeft. De naam werd gebruikt in 1956 door de Trappistenbrouwerij in Westmalle om hun sterkste bier een naam te geven, hoewel zowel de term tripel en het soort bier (sterke Pale Ale) al voor 1956 bestonden. De Westmalle-Tripel werd met de naam op grote schaal gekopieerd door de brouwerijen van België, en in 1987 breidde een andere Trappistenbrouwerij, de Koningshoeven in Nederland, haar assortiment uit met het bier “La Trappe Tripel” Tripel : Een tripel is een meestal goudkleurig en sterk bier van hoge gisting met een bijkomende gisting in de fles.

De tripels worden steeds gekenmerkt door een hoofdzakelijk sterk moutige, alcoholische en iets zoetige smaak. Sommige tripels bevatten kruidige aroma’s.


De zeezuiper


Inhoud: 33cl
Alcohol: 8%

Dit bier heeft een eigen karakter door o.a. gebruik te maken van koriander.


Corsendonk Agnus


Inhoud: 33cl
Alcohol: 7%

Hij heeft een sterke moutige en hopbittere smaak.


Moeder overste


Inhoud: 33cl
Alcohol: 8%

“Moeder Overste” draagt een goudkleurig kleed en parfumeert zich met kruiden, hout- en fruitgeuren gemengd met mout en een fijne bitterheid.


Karmeliet tripel


Inhoud: 33cl
Alcohol: 8%

Karmeliet is een beetje zoetig van smaak, heeft een zachte afdronk en met een grote schuimlaag!  Het is een driegranen bier van gerst, haver en tarwe.