Bieren op fles

Trapistenbieren

De door monniken gebrouwen trappistenbieren worden geprezen voor hun ambachtelijkheid, gedurfde, diepe smaak en niet-commerciële aanpak. Wereldwijd zijn er slechts zeven trappisten-brouwerijen. Zes van de zeven zijn gelegen in België , één is gelegen in Nederland… lees meer

Abdybieren

Abdijbieren zijn bieren die verbonden zijn met een kloostergemeenschap. Deze verbinding is ofwel officieel erkend, waarbij het bier voldoet aan de reglementen, of niet. Indien het voldoet aan bepaalde regels is het meesta een Erkend Belgisch Abdijbier. Een voorbeeld hiervan is Grimbergen… lees meer

Tarwebieren

Het Duitse tarwebier wordt niet “gekruid. Door de reaktie van de gist op de tarwewort krijgt het brouwsel echter een aroma dat doet denken aan appelen, pruimen, bananen en kruidnagel. In tegenstelling hiermede wordt het Belgische witbier gemaakt met een groot gedeelte ongemoute tarwe en wordt hierdoor zurig en meer gelijkend op een wijn…. lees meer

Fruitbieren

Traditionele fruitbieren zoals kriek en framboos ontstaan door rijping en vergisting van de vruchten op het oorspronkelijke bier in tegenstelling tot de hedendaagse fruitbieren waarvoor sap, coulis of extract wordt toegevoegd… lees meer

Geuzen

Geuze (veelal ook aangeduid met de Franse spelling gueuze) is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms nog jarenlang. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd. Dit geschiedt in het Pajottenland en in de Zennevallei rond Brussel….lees meer

Stoutbieren

Stout (bitter) is meestal een donker zoetbitter bier van Ierse oorsprong, met een gebrand of geroosterd aroma. Het is een met porter vergelijkbaar bier met een nog hoger stamwortgehalte; alcoholgehalte tot 6 – 7%. Het kan zowel licht als sterk en zwaar zijn… lees meer

Speciaalbieren donker

Oorspronkelijk was “dubbel” een aanduiding van het feit dat men meer grondstoffen gebruikte dan het voor de “enkel”, het gewone bier. De naam dubbel duidt meestal op een zwaarder zoet tot bitter bier en is zodanig ingeburgerd dat het aanleiding heeft gegeven tot een aparte basissoort…lees meer

Speciaalbieren blond

Enkel: het woord “enkel” blond werd door de meeste brouwers niet in de mond genomen maar het duidt op het basisprodukt van de brouwerij. Trappistenbrouwerijen maken nog wel een enkel bedoeld voor eigen gebruik. Meestal is het bier een aangelengde versie van de tripel…lees meer

Speciaalbieren triple

Tripel is een zwaar bovengistend bier , met een hergisting op fles. De kleur varieert tussen blond en amber. Hij heeft meestal een sterke moutige en/of hopbittere smaak. Tripel heeft een alcohol persentage van 7 tot 9%. Het hoge percentage komt niet noodzakelijk uit de hoeveelheid graan, er wordt eventueel suiker (in de vorm van glucose) toegevoegd om het hoge alcoholpercentage te bereiken…. lees meer, wij schenken 9 Triple speciaalbieren.

Grote flessen Speciaalbier (0,75 cl)

Kan alleen, Mag met twee… lees meer

Streekbieren

Streekbieren zijn de bieren uit Nederlands Limburg en de direct omgeving…lees meer

Alcohol vrij

Een alcoholvrij bier wordt vervaardigd door ofwel de alcohol uit het bier te onttrekken waardoor de typische biersmaak iets meer behouden blijft , ofwel door het brouwen van bier zonder alcohol, waardoor een typische graansmaak ontstaat Bier zonder of… lees meer