Blonde Speciaalbieren

Enkel: het woord “enkel” blond werd door de meeste brouwers niet in de mond genomen maar het duidt op het basisprodukt van de brouwerij. Trappistenbrouwerijen maken nog wel een enkel bedoeld voor eigen gebruik. Meestal is het bier een aangelengde versie van de tripel.


Brugse zot


Inhoud: 33cl
Alcohol: 6%

Is een goudblond bier met een rijke schuimkraag en een fruitig aroma. Het bier wordt gebrouwen met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariteiten die het bier een unieke smaak geven.


Lamme goedzak


Inhoud: 33cl
Alcohol: 7%

Lamme Goedzak, uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel, is een blond bier voor de liefhebber die robuuste hopbitterheid niet uit de weg gaat. Een specialiteit van l, een bier zoals bier hoort te zijn.


Poperings hommel


Inhoud: 25cl
Alcohol: 7,5%

Een stevige witte schuimkraag nodigt uit om de geur van groene hoppe, gist en lichte granen te ontdekken. Een volle en verfrissende kruidige smaak verandert het pallet naar lichte citrus, sinaasappel en pompelmoes ondersteund door de hoppe . De honingzachte afdronk laat een licht kruidige komijnzaad smaak uitlopen op een volle hoppesmaak.


Barbar Honing


Inhoud: 33cl
Alcohol: 8%

Na schudden wordt de smaak complexer, met toetsen van zuivel, maar ook van citrus (gekonfijte citroen) en kruiden (koriander, gember). De inzet is wijd, maar de zuurtegraad verstrekt het bier een mooi evenwicht en frisheid. De afdronk is fijn, zonder klippen, kruidig, als met zoethout en licht gesuikerd.


Delirium Tremens


Inhoud: 33cl
Alcohol: 8,5%

Een flinke scheut alcohol ontvlamt als het ware in de mond, die de tong en het gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter.


Urthel Saisonniere

urthel_groot

Inhoud: 33cl
Alcohol: 6%

Een unieke combinatie van Saison en witbier. De blonde en onweerstaanbare Saisonnière (Seiseke in België) is een sprankelend gouden, licht troebele maar uiterst frisse doordrinker van 6% met een stevige ‘bite’. Opvallend door een compacte bruisende schuimkraag. Een bier om van te smullen, zeker in combinatie met kleine hapjes en heerlijke gerechten.


Duvel


Inhoud: 33cl
Alcohol: 8,5%

Zijn droge en toch licht alcoholzoete smaakt maakt het tot een aangename dorstlesser, met een uitgesproken hopkarakter.


Augustijn grand cru


Inhoud: 33cl
Alcohol: 9%

Is dit bier van vele markten thuis, ideaal als stevig aperitief maar net zo goed als digestief of bij sterke kazen (Brugse Blomme, Pavé de Hainaut, Bouquet des Moines…).


La Chouffe

_la chouffe_3

Inhoud: 33cl
Alcohol: 8%
Een van de bieren dat gebrouwen word in het groene hart van de Belgische Ardennen in het dorp Achouffe. Het eerste brouwsel (49 liter) werd op 27 augustus 1982.Aan het einde van de zomer van 2006 besloten de oprichters van de brouwerij om het lot van hun dierbare kabouters in handen te leggen van Duvel Moortgat, die bereid was in Achouffe te investeren en het potentieel van de brouwerij te ontwikkelen. Het is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is een aangenaam fruitig, gekruid bier met koriander en een lichte hopsmaak.


Pauwel Kwak

Inhoud: 33cl
Alcohol: 8,4%


Pauwel Kwak is een hoog gistend bier, amberkleurig, met een licht moutig aroma en een fruitige nasmaak waar kandij aan wordt toegevoegd.


Troubadour spéciale

troubadour_groot

Inhoud: 33 cl.
Alcohol: 5,6 %

Troubadour Spéciale is een amberkleurig bier met een licht kruidige, moutige eerste aanzet, een lichte body met toetsen karamel, dat doet denken aan een ‘Engelse Ale’ of Spéciale Belge, gevolgd door een droge, bittere afdronk. Brouwerij “The Musketeers” werd opgericht in 2000 door 4 brouwingenieurs en het bier kreeg steeds meer erkenning en in het buitenland bleef het bier niet onopgemerkt. Binnen tien jaar ontving het al hun eerste medaille op de World Beer Cup in Chicago