Alcohol vrij

Van vele biersoorten worden ook varianten met een zeer laag alcoholgehalte of zelfs zonder alcohol op de markt gebracht. Meestal zijn deze bieren van het Pilsener-type. Volgens de wet mag eenalcoholvrij bier hooguit 0,1 volumeprocent alcohol bevatten. Het stamwortgehalte moet minstens 2,2 % Plato zijn. Alcoholarm moet minstens hetzelfde stamwortgehalte hebben en mag hoogstens 1,2 volumeprocenten alcohol bevatten.

Een alcoholvrij bier wordt vervaardigd door ofwel de alcohol uit het bier te onttrekken waardoor de typische biersmaak iets meer behouden blijft , ofwel door het brouwen van bier zonder alcohol, waardoor een typische graansmaak ontstaat Bier zonder of met zeer weinig alcohol verkrijgt men door het pure wort, voordat het vergist wordt, af te vullen óf door na een zeer lange vergisting de alcohol door vacuümdistillatie of door osmose (vloeistofsplitsing door membraan) te verwijderen. Calorie-arm bier verkrijgt men door tijdens het maischen een lange versuikeringspauze in te lassen en de navergisting te verlengen, zodat alle suikers vergist worden. De bierkleur varieert van blond over amber naar donker.

Krombacher Radler 0,0%

Inhoud: 30 cl.
Alcohol: 0,0 %

“Een parel van natuur”, zo noemt de Duitse bierbrouwer Krombacher haar bieren. De brouwer gebruikt het zuiverste water en de beste grondstoffen die het Duitse land bieden. Krombacher Radler Alkoholfrei wordt in Duitsland dan ook als een van de lekkerste alcoholvrije bieren beschouwd. Gebrouwen volgens de Duitse zuiverheidsvoorschriften.


En verder hebben we nog de Wieckse Witte 0% en de Bitburger Pils Type 0%. De foto’s komen nog!