Vlaams oud bruin & Geuze

Geuze (veelal ook aangeduid met de Franse spelling gueuze) is een biersoort die ontstaat door het mengen van jonge en oude lambieken en deze te laten hergisten op fles, soms nog jarenlang. Het mengen van die bieren wordt steken genoemd. Dit geschiedt in het Pajottenland en in de Zennevallei rond Brussel.

De traditionele lambik is een zuur, ongefilterd en 100% zelfgistend bier uit de Zennestreek, gebrouwen met tenminste 30% ongemouten tarwe. Lambik lagert in houten vaten die een onmiskenbare stempel drukken op het bier.

De smaak evolueert van zachtzurig bij de jonge lambik naar scherp zuur voor de oude lambik. De kleur evolueert van blond voor jonge naar oranje voor oude lambik. Traditionele lambik wordt bedreigd in zijn bestaan en wordt door de Europese BierConsumenten Unie erkend als te beschermen biersoort.


Rodenbach grand cru


Inhoud: 25cl
Alcohol: 6%

Rodenbach wordt reeds gebrouwen sinds 1821. Het brouwen van de Rodenbach-bieren verloopt op een unieke manier in 2 gistingsfasen. In een eerste fase komen hoge gisten samen met melkzuurflora (gemengde gisting). Daarna rijpt het bier verder in eikenhouten vaten volgens een zeer oud procedé.


Duchesse de Bourgogne

Duchesse

Inhoud: 25 cl
Alcohol: 6,2 %

Duchesse de Bourgogne is een oud bruin, of correcter West-Vlaams roodbruin bier van hoge gisting. Het heeft een densiteit van 16° Plato. Na
de hoofdgisting en een tweede lagering rijpt het bier nog gedurende 18 maanden op eiken vaten. Het eikenhout zorgt voor de fruitige smaak.
Reeds sinds 1957 maakte brouwerij Verhaeghe Bourgogne des Flandres. Het recept was echte aan brouwerij John Martin.r niet van hen en begin jaren ’90 werd het verkocht


Boon geuze op stop


Inhoud: 37,5cl
Alcohol: 7%

Geuze Boon bestaat voor 100% uitlambiek die in Lembeek werd gebrouwen: 90% lambiek van ongeveer 18 maanden oud, ongeveer 5% bier van 3 jaar en 5% uit heel jonge lambiek. Deze laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten.